Back to Reality


Så har livet återgått till det normala här i Änglarnas Stad.
Strax innan 07 igår morse befann vi oss på LAX och det var dags för avsked.
Jag hatar avsked. Riktigt innerligt hatar jag dem. Blä för avsked.

Måndagskvällen, Emmas sista kväll här, var mysig men något dyster. Vi gick ner till stranden vid 17 och tog en massa roliga bilder vid Santa Monica Pier. Därefter bjöd Emma på en drink (stor som två) på Cabo Cantina på 3rd Street och någon timme senare mötte vi upp Heddy, Sigge och Micke på Hooters för att käka avskedsmiddag tillsammans. Heddy, feminist som hon är, stod utanför och beklagade sig över stället. Plötsligt vandrade en fager herre förbi henne på gatan och då kunde hon inte undgå frestelsen att vissla åt herrens håll. Feminist var det ja!? Heddy; du är bara för underbar!  
Maten var sisådär men sällskapet fantastiskt och det var två nedstämda tjejer som vandrade hemåt vid halv tio tiden. Emma packade färdigt, vi beklagade oss över det som komma skulle och somnade i någorlunda tid. 

Dagen D då'rå. 
Emma kom iväg och jag åkte med Micke, som var snäll och skjutsade oss till flygplatsen, tillbaks till Oakwood där vi sörplade svenskt kaffe (!?) och snacka skit under en timme innan det var dags för mig att komma iväg till skolan igen.
När jag kom hem städade jag, möblerade om och bäddade rent. Rummet behövde få lite ny energi och jag måste säga att jag sov som en... tja, jag sov fantastiskt gott i natt helt enkelt.

Idag är det onsdag och jag har varit i skolan hela dagen. Har jag lärt mig något nytt idag? Njae, antagligen inte men vi kollade på West Side Story i min Literature into Film klass och det var himla kul. Nu sitter jag och kämpar med mitt arbete i Communication. Min Rough Draft och Thesis Statement ska vara klar imorgon och jag har verkligen ingen aning om vad det är jag sitter och skriver om. Suck.

Har lite svårt att koncentrera mig. Det finns så mycket annat kul man kan göra på datorn ju. Kolla på Svenska Hollywoodfruar (tisdagsnöje i lägenhet 406), The Hills eller sitta på Facebook...
Nej! Dags att bruka allvar!

"Jag gör hela tiden saker jag inte kan göra. Det är därför jag kan göra dem"
Love

             

   

 

Lots and lots of Pokeylove


I've been a bad blogger, I know.
Idag är Emmas sista dag i Änglarnas Stad och det känns... tomt... och tråkigt... Vill inte att hon ska åka härifrån!

Men fy fan vad kul vi har haft det!
Försöker komma på vad jag bloggade om sist och jag har för mig att inlägget avslutades med onsdagen på Spring Break. Hmm, jo så var det nog.

Spring Break forts...
Torsdagen spenderades på Oakwood, vid poolen. På vägen hem körde vi in om Trattoria och köpte mat. Mums! Kvällen spenderades hemma och ja, jag somnade redan klockan 20... och vaknade vid 01 bara för att upptäcka att alla andra i lägenheten också somnat så det var bara att gosa ner sig under täcket igen och sova vidare. Skönt!

På fredagen körde vi ner till stranden någon timme och tog sedan en promenad nere på Venice. Alltid lika trevligt att spatsera där nere och titta på alla original. Emma verkade också uppskatta vad jag anser vara ett utav L.A's riktiga smultronställen. På kvällen vankades det grillning borta på Oakwood och därefter blev det utgång på MI6 på Santa Monica Boulevard. Intressant kväll och jag är ganska glad för att jag bestämde mig för att agera chaufför kvällen till ära.

På lördagen blev det återigen poolhäng på Oakwood och på kvällen testade vi ett uteställe här nere i Santa Monica, ett ställe som aldrig någonsin ska uppsökas igen. Oj. Kvällen slutade inte så bra, i alla fall inte för en utav oss men det gick över och alla fick några timmars orolig sömn.

Söndagen inleddes med ett besök på Island Burger's, där obligatorisk bakismat inhandlades och därefter blev det återigen poolhäng på Oakwood. På kvällen åkte vi bort till Fox Hills Malls och kikade runder i några timmar.

Måndag.
Skola igen - mindre kul.
Lämna tillbaks bilen - mindre kul.
Fick ett A på mitt Midterm i Speech - kul!
Spontantattuering på Venice - förbannat kul!

På tisdagsmorgonen gick jag upp lite tidigare för att hinna ringa hem till mamma och pappa innan skolan började. Var ju tvungen att berätta om gårdagens gaddande. Jag är så glad för att jag har så fina föräldrar, otroligt tacksam. Oj, vad jag saknar dem!
Efter skolan (fick A på mitt Midterm i Communication) bestämde vi oss för att arrangera tacokväll och gå på bio tillsammans med Micke och Sigge.

Onsdagen spenderades i skolan, lång dag, förbannat kul dock att jag fick ett A på mitt Midterm i Literature into Film också. På kvällskvisten kom Heddy och hämtade oss och så körde vi till Fox Hills Mall (ja igen). Emma och Heddy shoppade loss medans jag mest kände mig hängig och trött.

I torsdags var det dags för skola igen och när jag kom hem på eftermiddagen, efter en timmes powernap, så började jag och Emma fixa oss inför kvällen. Var ju tvungen att visa Emma Brennans och deras Turtlerace nere i Marinan. Vi tog en taxi bort till Heddy, tog någon drink hemma hos henne och åkte sedan iväg till baren.
Härlig kväll!

I fredags vaknade jag och mådde lite sisådär. Fick Skype:at lite med mamma och pappa, pluggat lite och även bokat om min hemresa innan dess att jag i princip kollapsade i sängen. Förbannat tråkigt med tanke på att det var Emmas sista helg här och även för att Mikaela kommit på besök.
Resten av gänget förfestade medans jag låg under täcket inne i mitt rum. Förbannat tråkigt.

Lördagsmorgonen bjöd på migrän och allt vad det innebär. Mådde mest skit hela dagen och när gänget förberedde sig för helgens andra utgång så låg jag i sängen och kollade på film på Emmas dator. Förbannat tråkigt.

Igår när jag vaknade så mådde jag i alla fall lite bättre så jag gick upp, duschade och satte mig och pluggade i några timmar. När Emma så äntligen recovered från lördagskvällen gick vi ner till 3rd, käkade lite bakismat och strosade runt i butikerna där nere i några timmar. Det blev en lugn hemmakväll, skitsnack med Emma och någorlunda tidig sänggång.

Idag har jag hunnit vara en vända i skolan - Hade prov i Speech (har verkligen ingen aning om hur det gick men vi hoppas på det bästa) och sen jag kom hem igen har vi suttit i lägenheten, Skype:at med Bobster och tja, bloggat! Ikväll blir det avskedsmiddag med Heddy, Em och Malin.
Åh, dålig dag! Jag vill inte att Emma ska åka hem imorgon, jag vill verkligen inte det!
Det kommer att bli så tomt här hemma... usch...

Nåja, vi ses snart igen. Tiden liksom flyger iväg här nu... Om 7 veckor slutar skolan (herregud!) och innan jag hunnit blinka så är jag hemma igen och kan krama om alla fina vänner. Ni är så saknade!

"Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen"
Love

   

 

   

   




SPRING BREAK


Vart ska man börja egentligen?
Idag är det... onsdag... så vi börjar med förra onsdagen då'rå.

Åkte ut till L.A.X vid 19-tiden och hämtade upp ett stycke Pokey. Hon var trött och smått jetlagad efter den långa resan så efter ett snabbt besök på Hooters - där vi båda lyckades bli tipsy på EN Mojito - så blev det sänggång för oss båda.

I torsdags var någon uppe med tuppen vilket resulterade i att en annan också kom upp ganska tidigt så tillsammans avnjöt vi frukosten ute på balkongen innan det var dags för mig att åka till skolan. När jag kom hem vid strax innan tre hade Emma hunnit göra stan och räckte över en iskall Mojito till mig sekunden jag kom in i lägenheten. Underbar start på lovet liksom.
Vi snackade sönder någon timme på balkongen och gick sedan ner till 3rd och Cabo Cantina där ytterligare någon drink slank ner. Vi kom hem vid 19 och resten av kvällen spenderades framför nya favoritserien Cougar Town (jag och Emelie kollade, Emma sov)

I fredags var det så äntligen dags att hämta hyrbilen. Blev dock lite strul när vi kom dit men efter någon timme stod vi i alla fall med nycklarna i handen och kunde bege oss ner till stranden. Efter några timmar var vi brunbrända och fina och joinade grabbarna för lite beach volleyboll (boll i nyllet - inte min grej)
Hem, duscha, hämta Fubbe och så upp till Hollywood. Det vankades födelsedagsfest på Janes's House och det var en förbannat rolig kväll i goda vänners lag.

I lördags var vi ganska sega när vi vaknade så det tog några timmar innan vi kom igång. Emma vaknade vid strax efter 14, efter sin powernap, och fick panik för att hon sovit bort semestern. Så in i bilen och upp till Beverly Center och The Grove för lite shopping. Kom hem vid strax efter 20, hämtade upp Emelie och begav oss bort till Marinan för att käka på Island Burger (mums). Egentligen var det meningen att vi skulle möta upp Fubbe och gänget på Whiskey a Gogo men det blev visst lite miss i kommunikationen där så kvällen spenderades hemma i lägenheten och avslutades med tidig sänggång. Ganska skönt ändå.

I söndags vaknade vi återigen ganska tidigt, kikade ut på det gråa och tråkiga vädret och bestämde oss för att dra norrut, närmare bestämt till San Francisco. Hotellet bokades snabbt som attans och vid strax efter 11 satt vi i bilen påväg uppåt landet. Efter en pitstop (på en sisådär fyra timmar) på Camarillo Outlet utanför Los Angeles så åkte vi vidare och efter några färre missöden kom vi äntligen fram vid strax efter nio.

- Låt mig nu förklara vad jag menar med missöden:
Kör in i San Francisco (staden med flest enkelriktade gator i hela världen) och Emma börjar med att göra en U-sväng på just en sådan gata så att vi stannar upp trafiken under några svettiga sekunder. Okej, vidare.
Kommer till en korsning och någonstans blir det fel och tja, Emma fortsätter rulla och inser ungefär i mitteln av korsningen att hon just kört mot rött. Ungefär samtidigt inser vi att en polis sett detta och vänder och kör efter oss. På med blåljusen och strålkastaren och tja, det är bara att svänga in till sidan. Ner med rutan och ficklampa i nyllet:
Polisen: Do you know you just ran a red light?
Emma: Yes, I'm so sorry. I'm a tourist.
... Ja, vi slapp böter och fick till och med hjälp med att hitta rätt väg till hotellet.
Polisen släpper iväg oss med orden "It's okay, just don't do it again" varav Emma svarar "I promise"
... 2 minuter senare kör Emma mot ett nytt rödljus.

Nåja, fram kom vi i alla fall och upptäckte till vår glädje att hotellet låg supercentralt. Checka in och fräscha till sig och sedan tog vi T-banan (BIG mistake) mot Lexington Club. Jag blev full på två drinkar, Emma blev dunderfull på fyra och det var två glada tjejer som ramlade in på hotellet vid strax innan 01.

Vaknade så att vi precis hann med "frukosten" på hotellet i måndagsmorse och sedan spenderades resten av dagen med att strosa runt i staden, åka spårvagn ner till Fisherman's Wharf, kika på Alcatraz och shoppa (såklart). Vi kom tillbaks till hotellet vid 17, tog oss en powernap och kom iväg till Cheesecake Factory vid strax efter 20. Efter en mumsig middag tog vi en taxi bort till Lexington Club igen - varför ändra ett vinnande koncept liksom!? - och tja, resultatet blev som kvällen innan bara det att vi kom hem någon timme senare.

Checkade ut vid 11 i tisdagsmorse och styrde kosan ner mot L.A igen och 8 timmar senare föll vi ihop i två högar hemma på lägenhetsgolvet. Men det var bara att hoppa in i duschen och snoffsa till sig. Guys n' Dolls skulle uppsökas och tja, det var väl en trevlig kväll sådär. Den avslutades ganska lustigt när grabbarna vid 02 bestämde sig för att köra en spontanare och dra till Vegas.
Har inte hört något mer så man får ju hoppas att de lever...

Och idag har vi varit ekonomiska och slappat vid poolen borta på Oakwood precis hela dagen. Fantastiskt skönt faktiskt. Brun och fin är man och mör efter två timmars jacuzzihäng nu på kvällskvisten.
Så, nu blir det sängen gott folk.

Ta hand om er!
Love

     

     

   

En vecka av Midterms


Igår, måndag, hällregnade det när jag skulle till skolan. Typiskt med tanke på att det var dags för presentationen av min Johari Window Box - gjord helt i papper! Det lustiga var att det sista jag sa innan jag gick och lade mig i söndags var typ "jag slår vad om att det kommer att regna imorgon".
Nåja, det var bara att packa in "lådan" i plastpåsar, greppa paraplyet och bege sig ut. Presentationen gick bra (skönt att ha det överstökat) och jag fick beröm för min engelska av både läraren och klasskamraterna (klapp klapp på axeln)

När det regnar i den här staden är det precis som om hela stället liksom stannar av. Folk struntar i att åka till skolan och dom som kommer dit får extra poäng för att de varit "duktiga" och faktiskt dykt upp. Sanslöst. En annan sak som skvallra om att staden inte är "regnvänlig" är att det blir översvämningar precis överallt. Två steg utanför dörren och man är dyngsur om fötterna.

När det var dags att åka hem igen efter lektionen igår så hade det slutat regna i alla fall. Jag kom hem strax innan tolv och frös så att jag kunde dö. Så det var bara att byta om till myskläder och sätta igång med pluggandet igen. Känns inte som man gör någonting annat just nu - men så är det också det sista rycket innan lovet nu.
Thank God.

Fick pratat lite snabbt med Pokey och Bobby (yeay!) igår också innan böckerna kallade igen. Förutom att 65 frågor skulle in så var jag även tvungen att lära mig the First Amendment till mitt Communicationsprov idag - Men det fastnade visst för när det var dags att köra igång provet imorse så satt det. Riktigt skönt.

Nu är det bara ett Midterm kvar. Imorgon är det Literature into Film som står på schemat och några timmar därefter så ska jag hämta Pokey på LAX. Längtar något så otroligt nu. Vi har haft kontakt hela dagen och det var inte förrän för någon timme sen (03: svensk tid) som hon uppnådde tillräckligt lugn för att kunna gå och lägga sig. Resfeber. Jag ska inte säga något - jag är precis likadan :)

Ska bli så skönt att ha lov. Hitta på en massa kul utan att ha en massa skolarbete som hänger över en.
Bil är bokad - vi kommer att ha den över hela lovet, hela 10 dagar. Fantastiskt kul ska det bli! Visa Emma "hoodet", åka till Universal Studios, till The Grove och tja, leka turister i en vecka helt enkelt.
Så förbannat kul!

Ikväll ska tjejerna till Guys & Dolls men jag har nog bestämt mig för att stanna hemma ändå. Dels för att jag har prov imorgon men kanske mest för att spara in på utgifterna - det kommer ju att bli en del sådana den närmsta veckan nu :) Mysa ner mig i soffan och kolla på The City kanske!? I brist på TV liksom...

Kanske blir lite sisådär med uppdateringarna nu de närmsta dagarna men jag ska försöka - får väl passa på när Pokey sover eller nåt!? Nåja, det löser sig.

Ha en fortsatt fin vecka Sverige!
Nu ska jag gå ner och handla godis!
Love


Easter and Earthquake


Oj, vilken härlig helg!
I fredag njöt jag av diverse dejter på Skype innan jag satte med mig pluggandet i några timmar. Nästa vecka har jag två Midterms och en redovisning så det är mycket som ska studeras och skrivas.
Men i alla fall. Malin och Emelie kom hem efter sin första surfkurs just som jag satte igång med currysillen - Japp, hemmgjord currysill är ett måste på påskbordet!

Vi pluggade och snackade skit resten utav eftermiddagen och när det närmade sig kväll begav sig Emelie bort mot Pico för att plugga. Jag och Malin tog istället tag i köttbullsrullande, Jansson-fixande och äggmålande. Efter några glas rödvin bestämde vi oss för att möta upp killarna på Zanzibar - lite spontan utgång sådär. 
Vi hade roligt, även om vi kom fram till att stället nog inte riktigt passade herrarna - snacka ljushuvuden liksom - men vi fick ändå dansat i några timmar. 

I lördagsmorse vaknade jag av att det luktade köttbullar i hela lägenheten. Emelie hade gått upp tidigt och satt igång med den andra omgången köttbullar. Vi pluggade ytterligare lite till och fixade lite med det sista innan det var dags för Fubbe att komma hit så vi gemensamt kunde ta en taxi bort till Oakwood.
Det blev en härlig påsklunch (middag!?) i solen hos Micke och Sigge. Sill, nubbe, köttbullar, Janssons, prinskorvar, lax och ägg såklart. Underbart härlig eftermiddag.

Framåt sextiden bestämde vi oss för att ta ett dopp - och en öl - i jacuzzin innan det var dags att åka hem för att duscha och byta om. Egentligen hade vi inte tänkt att gå ut igår men eftersom det var Sigges födelsedag kunde vi ju bara inte säga nej. Gänget kom hem till oss vid halv tio och taxin åkte upp mot Hollywood vid strax efter elva. Emelie hade fixat in sällskapet på Jane's House - ett fräckt ställe på Sunset Strip. Då stället är inhyst i ett gammalt Viktorianskt hus kändes det som att man var på en stor hemmafest.
Mycket trevlig kväll med mycket rumpskakande på dansgolvet.

Idag vaknade jag pigg och glad, dock något tung i magen efter gårdagens middag, och mamma och pappa överraskade med ett samtal strax efter det att jag tagit mig upp ur sängen. Jag och Emelie bestämde oss för att bege oss ut i det fina vädret och käka lunch på Panera Breads uteservering på 5th Street. Vi tog därefter en trip in om matbutiken över gatan och vi hann inte mer än hem sen innan hela golvet började skaka.
JORDBÄVNING!
Det var inte så farligt men det kändes ändå sjukt obehagligt. Emelie satte sig och började googla och det visade sig att det visst varit en stor jordbävning i Mexico bara någon timme innan och det vi kände var "efterskalven" som nådde upp hit. Mycket obehagligt - speciellt när Emelie började prata om att det "stora skalvet" oftast kommer inom 24 timmar efter det första gunget. Gott man kommer sova i natt liksom.

Nu ska det i alla fall pluggas - Imorgon ska jag presentera min "Johari Window Box" i Speech och därefter ska det pluggas Communication och Literature into Film. Sen, på onsdag, då kommer Emma! 2 dagar kvar!

Glad Påsk Sverige!
"Det enda du behöver här i livet är okunnighet och självförtroende, och framgången är given"
Love

     

     

     





Märklig dag


Var uppe och ute i god tid imorse. Kom till busshållplatsen vid kvart i nio och just som jag rundade hörnan svängde två bussar förbi och körde vidare. Som tur var stod det två bussar vid hållplatsen och väntade så jag tänkte inte så mycket mer på det. Fick tecken från chauffören i den första bussen att det var buss nummer två jag skulle gå på. Okej, sagt och gjort. Kvinnan i den första bussen hade tydligen rast så jag fick vänta i tio minuter innan jag fick kliva på. Men jag hade ju gott om tid så vad gjorde det...

Väl på bussen gick jag och satte mig längst bak som jag brukar. Vi ska precis svänga ut på vägen när det plötsligt kommer en bil från ingenstans och kör på bussen framme på vänster sida. Busschauffören tvärstannar och börjar gallskrika. Efter någon minut vänder hon sig om och skriker undrande mot mig om jag sett något.
Jo, det hade jag ju. Det var inte hennes fel försäkrade jag henne om.
Chauffören ifrån bussen bakom kom springandes och hoppade på bussen.
"Jag såg vad som hände! Du måste fylla i papper, du är vittne!"
Jaha... Ja, det var väl bara att göra't liksom.

Klockan tickade och när jag var klar kikade jag upp på kvinnan och undrade om vi skulle komma iväg snart för jag måste till skolan ju. Hon förklarade då att hon var tvungen att invänta sin supervisor men hon erbjöd sig att följa med bort till den andra bussen och kolla om inte han kunde köra iväg lite tidigare, fastän det nu var dags för honom att ha rast. Och det gick han med på.
Så jag kom så äntligen iväg till skolan och lyckades precis komma innanför dörren till klassrummet när det var dags att börja lektionen...

En och en halvtimme senare var jag ute igen och mötte upp Emelie vid Starbuck's för en sojalatte. Vi snackade skit och sedan var det dags för henne att gå in till sin lektion. Jag drack upp kaffet och begav mig bort mot busshållplatsen för att åka vidare till AET där jag har min eftermiddagsklass. Bussen går väldigt sällan så det var bara till att höja volymen i lurarna och vänta.

När jag stått där i kanske fem minuter märkte jag plötsligt hur människorna runt omkring mig började springa. Pekandes och skrikandes. Jag vände mig sakta om och insåg att fyra, fem killar låg på marken precis bakom mig och slogs. Allmänt kaos utbröt och polisen tillkallades. Och just som jag hoppade på bussen, som lägligt nog körde upp precis då, så såg jag att hälften av killarna sprungit ifrån polisen och fortsatt slagsmålet några meter därifrån. Suck.

Märklig dag.
Men förutom det så har den varit som alla andra onsdagar ändå med Speech och Literature into Film: idag diskuterade vi filmen "Smooth Talk" som vi såg förra veckan och tittade även på "Quiz Show" som var skitbra! Imorgon är det torsdag och sen är det helg igen. Påskhelg. Med påskmiddag.
Och på onsdag, ja då kommer Pokey hit!
6 dagar kvar. Helt sanslöst vad jag längtar!

"Life is too important to be taken seriously"
Love

RSS 2.0