Avsked


Då är det snart dags att säga hejdå till Los Angeles för denna gången.
Väskorna är packade och även om jag är beredd på att jag kommer få betala för övervikt så håller jag nu tummar och tår för att det inte är för mycket övervikt... Tänk om dom säger att jag inte får ta hem allt? Panik!

Det är så otroligt tomt i rummet nu.
Ingen säng. Inga möbler. Inga saker. Inga kläder i garderoben.
Jag vill bara komma iväg nu.
Sitter och stirrar på de överfulla väskorna och önskar att klockan ska bli 04.30 och att det är dags att åka.
Det är bara så jobbigt med all denna väntan.
Tjejerna ska ut ikväll och jag ska försöka få några timmars sömn medans de är borta.
Party like rockstars, ey ladies!? :)

Helgen har, förutom packande och pluggande inför gårdagens sista Final, varit ganska skön. Det bjöds inte på så mycket sol som man kanske hade hoppats men det blev ändå en del sköna stunder tillsammans med tjejerna.
I lördags tog vi en lång promenad och det blev även en mysig lunch på Main Street. Vi tog strandpromenaden nere vid Venice tillbaka och avslutade turen med ett glas bubbel på 3rd. På kvällen hyrde vi film och mös i lägenheten.

I söndags blev det en liten tur på 3rd igen och även en underbar lunch på en mysig uteservering där nere.

Igår åkte jag tidigt till skolan och skrev mitt Final i Speech. Gick nog bra hoppas jag...
Åkte hem och fortsatte med packandet och åkte sedan med tjejerna när de skulle fixa med försäkring och annat till deras nyinköpta bil. När vi kom hem lagade vi middag tillsammans och gick sedan iväg till Coffee Bean för en fika vid den öppna elden och avslutade kvällen med en film i lägenheten.

Imorse sken solen, hör och häpna, och det blev några timmar nere på stranden. Sen har jag mest gått här hemma och plockat. Åh suck. Det känns så märkligt att åka hem även om det ska bli så underbart att träffa alla igen. Kommer vara halvt död men förhoppningsvis ganska lycklig när jag landar på torsdag.

Så önska mig lycka till nu, med väskor, övervikt och allt.
Vi ses om några dagar Sverige.

"Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare, det gör det bara tristare idag"
Love


Packad


Sista helgen. Fan vad märkligt ändå.
20 veckor har vi varit här. 20 veckor av glädje, tårar, hemlängtan, äventyr, framtidsångest, upplevelser, finbesök, nya bekantskaper, berusningstillstånd, pluggande... ja listan är lång.
Tiden har gått fort, nu när man tänker efter, även om den stundvis nästan sniglat sig fram. Som när jag väntade på att Emma skulle komma. Som när saknaden efter er därhemma blev alldeles för stor.
Nu är det 4 (!!!) dagar kvar och det har varit med blandade känslor som jag packat väskorna de senaste dagarna. (Hjälp, jag kommer inte att få plats med allt jag handlat på mig!!)

Det har i alla fall varit full rulle här de senaste dagarna.
I onsdags åkte jag till skolan och lämnade in mitt Final i Literature into Film. Smärtfritt och jag hoppas att det gick bra. Betygen ska vara satta den 21:e Juni. Spännande.
Efteråt åkte jag hem och inväntade tjejerna och tillsammans åkte vi framåt kvällskvisten bort till Island Burger. Sista burgaren - Bästa burgarna i världen!

Igår morse var vi alla tre uppe med tuppen och vid 9 var det dags för Final i Communication också. Det gick ganska snabbt ändå, provet tog kanske en halvtimme och sen var jag påväg hem igen. Väl hemma började jag packa och städa undan allt skit jag lyckats samla på sig under sina 5 månader här.
På eftermiddagen gick jag och Emelie på stan och shoppade presenter och lite annat smått och gott och vi avslutade turen med att gå och få manikyr och pedikyr. Älskar att det är så billigt här!
Vi var nog på salongen i nästan två timmar eftersom tanten (ja, tanten - hon var närmre 80!) som fixade Emelies naglar var nybörjare och tog god tid på sig.
När vi kom hade Malin också äntrat lägenheten och jag fixade en lätt middag till gänget - signaturrätten vitlöksfrästa curryräkor med nudlar (Monica, minns du!?) Till det dracks det bubblor (tack, Heddy!) och rödvin och vid 21.30 var i alla fall jag lite tipsy.
Tjejernas persiska kompis Porya lockade med Partybuss uppe i Hollywood och det var väl klart att vi skulle åka med!? En timme senare var vi klara för utgång och Porya kom och hämtade oss och körde till West Hollywood där bussen skulle utgå ifrån. 25 perser varav 5 killar, 3 svenska tjejer, 2 timmars åkande, sprit som flödade, rumpor som skakade och en otroligt varm, illaluktande buss senare stod vi åter i West Hollywood. Och jag hade blivit något åksjuk... Men förbannat kul hade vi och många hjärtliga skratt blev det. Porya var snäll och skjutsade hem oss så vi var hemma redan strax efter 02.

Idag har det varit superfint väder men medans tjejerna legat och stekt på stranden så har jag packat och pluggat. Åh, jag vill också vara ledig. Förbannade Final i Speech. På en måndag liksom. Sista helgen.
Äsch... Men men. Idag har jag i alla fall varit så duktig att det kan bli några timmars solande imorgon. Så nu hoppas vi på lika fint väder imorgon, ok!?

Kan vara sista inlägget innan hemresan. Vi får se.
Ta hand om er, vi ses jättesnart (aaahhhh)
"De frånvarande saknar aldrig fel, och de närvarande aldrig undanflykter"
Love


   

 


Slutspurten


Då var man inne på sista veckan då'rå vilket är med blandade känslor.
Ju längre tiden gått desstu mer har man acklimatiserat sig ändå och det har gått upp och ner mest hela tiden.
Nu är det 8 dagar kvar tills jag landar i Köpenhamn där på morgonkvisten.
Det känns lite konstigt ändå.
Det ska bli otroligt skönt att komma hem. Jag har saknat min familj och mina vänner så otroligt mycket.
Men samtidigt känns det jobbigt eftersom jag inte vet vad jag ska hitta på i höst. Jag kan bara inte bestämma mig. Det enda jag vet är att jag ska vara ledig i sommar, första sommaren på 13 år! Jag har haft sommarjobb i halva mitt liv - konstiga tanke. Men nu ska jag alltså vara ledig och ägna tiden åt att umgås, mysa och fundera ut vad det ska bli av mig.
Det är ju faktiskt lite spännande ändå. Jag har ingenting som håller mig fast någonstans och vill jag så kan jag bo i princip var som helst. Så det ska helt enkelt bli intressant att leva - det är det enda jag vet säkert i skrivande stund.

Den senaste tiden har spenderats med näsan i böckerna. Vi är inne på sista veckan i skolan nu vilket innebär Finals, Finals och åter Finals.
Idag avklarades den första, i Scriptwriting, och även om vi inte hade prov så skulle 4 stycken arbeten lämnas in. Så check på den.
Imorgon ska mitt Final i Literature into Film lämnas in. 4 frågor med 12 sidors svar. Blev klar i söndags så det är bara att åka till skolan, skriva ut och lämna in. Skönt ändå.
På torsdag är det Communication som gäller och sista provet blir på måndag i Speech. Det är nog provet i Speech som jag är mest nervös för men äsch, det ska nog gå vägen det också.

Annars så börjades förra veckan med lite mys med Heddy. Vi shoppade i tisdags och såg svenska drömmen Alexander Skarsgård nere på 3rd. Lycka! I onsdags så packade Heddy väskorna och flög hem till Sverige och sin examen. Det blev ganska tomt i lägenheten.
I torsdags fick jag, vad vi tror var en allergisk reaktion på någonting (sjuksköterskan tippade på solutslag men jag vet inte om jag håller med) - och helgen spenderades inomhus, insmord med aloe vera. Fy i helvete vad det kliade! Framåt söndagen började det lägga sig och nu är det bra igen.
Så, det var min fantastiska helg.
Fick i alla fall Skype:at med både mamma/pappa och finaste Emily där i söndags. Så mycket kul vi ska göra i sommar, right!?

Igår gjorde jag en massa tråkiga saker som att gå till syrran i skolan, köpa Scantrons (till alla prov), fixa bankärenden och ringa Continental inför hemresan. Fick reda på att jag inte kommer att behöva checka ut och in bagaget i New York vilket var otroligt goda nyheter. Inte heller behöver jag byta terminal. Jippie!
Igårkväll hade vi sista Tacokvällen här i lägenhet 406. God mat och diskussioner kring diverse världsproblem. Mycket mysigt.

Idag blev det som sagt en vända till skolan och allra sista lektionen i Scriptwriting. 3 timmars lyssnande. Tjoho. Sen har det mest varit plugg, plugg och skitsnack. Och det är väl ungefär det som gäller nu under 5 dagar framöver också. Tjoho.

Önska mig lycka till.
"Det jag hör glömmer jag, det jag ser minns jag, det jag gör det kan jag"
Love


RSS 2.0