Snart så...

8 veckor kvar.
Det är 8 veckor kvar och jag drunknar i ett hav av visumansökningspapper och annat bullshit. Och jag kan liksom inte undgå att undra när turen liksom ska vända.

Ska hela den här resan, hela den här upplevelsen vara en enda lång dragkamp. Med SMC som motståndare?
När skolan i förra veckan började strula med mitt antal units var jag nära att ge upp.
Plötsligt tvingas man göra ett Assessment Test - för att "bevisa" sina kunskaper i det engelska och matematiska språket. Det räcker liksom inte att vara en föredetta student - en föredetta student with straight A's.
Nej. Nej. Som med allting annat i detta underbara byråkratiska land måste det bevisas. Det måste finnas på papper. Det måste finnas med i skolans egna system. Suck.

Nåja. Jag fick hälften av mina kurser iallafall. Jag fick de två som jag verkligen, verkligen vill ha. Nämligen: Beginning Scriptwriting och Literature into Film. De andra två kurserna får jag väl crasha då'rå.
Nu väntar ännu mer ifyllande av blanketter, bokning av intervjutid på ambassaden i Stockholm och så några inbetalningar. Tur att man får lön snart.

Annars inget nytt under solen.
Jo, jag har fått jobb ju! På Åhléns City i Malmö. Julextra kallas jag fastän jag började arbeta för tre veckor sedan. Snabbt gick det. Chefen ringde på torsdagen, jag kom på intervju på fredagsmorgonen och vid 16 samma dag ringde hon och sa att jag hade fått jobbet. Sedan började jag på måndagen därefter. Puh!
Och jag har alltså redan hunnit med tre veckor - Four more to go.
Det sämsta med det hela är nog att jag jobbar varenda helg nu fram till och med jul. Fredag, lördag och söndag. Men visst, det är bra pengar! Och med tanke på att jag gick sysslolös i tre månader så tackar jag gudarna för den här möjligheten till inkomst. Kul är det också. Riktigt kul.
Så har du vägarna förbi så kom in och hälsa på.

Förutom jobb så spenderas dagarna i goda vänners lag.
Soft är fortfarande en ständig följeslagare och Emily därmed. Igår hälsade jag på Monica och Johan och det blev en kväll av skvaller, utbytande utav historier och hjärtliga skratt. Och kaffe. Såklart.
Ikväll ska jag och Jossan hem till Emily och avnjuta resterna från hennes släktkalas i söndags. Mumma.
Imorgon ska jag jobba - öppning till stängning. Vilket innebär att jag inte är hemma igen förrän vid strax efter 22. Lång dag.
På fredag ska jag in om mammas jobb, skriva ut lite papper och boka intervjutid (håller tummarna för den 4 januari nu). Sen ska jag hinna med ett besök på Skattemyndigheten och en fika med Ylva. Och förhoppningsvis också ett inlägg till innan helgen som stundar.


RSS 2.0