Another day, another dollar...

Tisdag. Regn.
Efter frukost och några ivägskickade mail begav vi oss med buss bort mot Sepulveda Boulevard för att kika på dagens första lägenhet. På kartan såg det inte så fasligt långt ut men bussen bara fortsatte och fortsatte utan att det någonsin var dags att hoppa av. Plötsligt uppenbarade sig gatunamnet, vi drog i snöret och bussen stannade.
In the middle of nowhere.
Fan också.

Vi insåg snabbt att detta inte var ett kvarter vi ville bo i. Jag vet inte om det var alla nergångna hus, mexikanerna med huvorna uppe eller det faktum att hela staden just då blev regngrå men obehagligt var det. Vi bestämde oss för att verka så oberörda som möjligt och snabbt röra oss mot närmsta busshållplats.
Vi hade tur och bussen kom efter en liten stund. Vi åkte några blocks och hoppade av en gata tidigare än planerat.
Fan också.

Jaha, återigen var det bara att sätta igång och vandra. Avståndet var dock inte det längsta och återigen så kom bussen ganska snabbt. Vi åkte ner till Marinan (där Emelie och jag bodde förra gången vi var här) och inmundigande en snabb lunch på Wok Express. Fastän vi var kanske 20 meter ifrån Oakwood Apartments så bestämde vi oss för att börja i andra änden av Marinan och kika på en lägenhet i Marina Pointe. Sagt och gjort.
Vi gick. Och gick. Och rundade hus. Och gick. Och regnet började ösa ner. Och vi gick.

Långt om länge så kom vi äntligen fram. Lägenheten var supernice men det gick inte att hyra i mindre än åtta månader.
Attans.

Jaha, på det igen.
När vi kom ut på gatan igen hällregnade det så vi sökte skydd på Starbucks. Efter en stunds konsulterande bestämde vi oss för att ta bussen bort till Oakwood igen.
Dyngblöta blev vi men fram kom vi.

Först kikade vi på ett lägenhetskomplex som heter Marina Tower (Uuuuunderbar utsikt) och gick sedan bort till Oakwood och började deala med priset.
Och efter en mindre setback idag så hoppas vi på att det blir positivt besked imorgon. Förhoppningen är att flytta ut på fredag, stanna en månad på Marina Tower för att sedan, den 7 mars, flytta till Oakwood.
Pool, gym, jacuzzi... Åh, kan det bli bättre?
Håll tummarna!

Idag har det varit lite lugnare i alla fall. Vädret har varit på vår sida, inte för att vi sett så mycket av det. Medan Malin och jag roat oss i skolan med 6 timmars seminarium så har Emelie och Malin shoppat och njutit av strandpromenaden nere på Venice. Shoppat har de också hunnit med... Orättvist.
Vi hann i alla fall med en middag tillsammans alla fyra på Trattoria nu ikväll. Imorgon väntar skolan igen och det är dags att ta våra Assessment Tests i matte och engelska.
Återigen, håll tummarna!

Har lyckats bli av med min kamerasladd så det dröjer nog ytterligare några dagar innan jag kan lägga upp några bilder... Sorry...

Love


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0